top of page
Appartement Comomeer huren

Menaggio

Het hart van Menaggio is het Piazza Garibaldi tussen het meer en de kerk van Santo Stefano.

Menaggio

De plaats Menaggio is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Lombardije, in de provincie Como. Menaggio is gesitueerd op de westoever van het Comomeer op de plaats waar de rivier de Sanagra uitmondt. Ten westen van de plaats ligt het Valle Menaggio waardoor de belangrijke verbindingsweg naar het Zwitserse Lugano loopt. (Wikipedia)

De mooie lange promenade langs het Comomeer is omzoomd met hotels en restaurants. Het hart van Menaggio is het Piazza Garibaldi tussen het meer en de kerk van Santo Stefano. Voor meer bezienswaardigheden rond menaggio en het Comomeer verwijzen kunt u terecht op de website van www.comomeer-nu.nl

Op de hoogvlaktes van de wijk Loveno ligt een van de mooiste villa's aan het Comomeer: Villa Mylius Vigoni, omgeven door een prachtige Engelse tuin. Vanuit Loveno kunt u verder lopen naar Plesio en naar de Menaggio hut op 1400 meter hoogte.

Menaggio is ook een ideaal vertrekpunt voor een boottocht op het Comomeer, waar u enkele van de andere stadjes aan het meer kunt bezoeken. De boten en veerboten van Navigazione Laghi onderhouden een zeer regelmatige dienst op het centrale gedeelte van het Comomeer.

bottom of page