top of page
Porlezza - aan het Luganomeer

Porlezza

Het beroemde Comomeer is het diepste meer van Italië. Het donkergroene water wordt omringd door bossen, kleurrijke bloemen en uitlopers van de Alpen.

Porlezza

Porlezza is een gemeente in de Italiaanse provincie Como gelegen aan het Meer van Lugano. Het meer ligt voor twee derde deel in Zwitserland en voor een derde deel in Italie. De oppervlakte is 50 vierkante km met een lengte van 35 km, een maximale breedte van 3 km en een maximale diepte van 288 meter.

Porlezza telt 4.832 inwoners. De oppervlakte bedraagt 18,7 km², de bevolkingsdichtheid was op dat moment 258 inwoners per km². Wikipedia

Porlezza bestaat uit een aantal charmante winkelstraatjes met leuke restaurants en niet te vergeten heerlijke gelateria`s! De omgeving leent zich uitermate goed voor het maken van wandel- of fietstochten. Langs de boulevard is er op zaterdag een algemene markt. In het hoogseizoen is er op dinsdagavond rondom de kerk in het centrum een kunst-ambachtenmarkt.

Lugano stad

Is prachtig gelegen aan het meer van Lugano met een mooie uitgestrekte boulevard. De stad zelf is gebouwd tegen de heuvels/bergen op: u treft er dan ook een apart treintje aan wat u vanuit de benedenstad richting het hoger gelegen Centraal Station brengt. Lugano is vooral een shop-stad: mooie dure spullen in overvloed!

bottom of page