top of page
AdobeStock_423660384.jpeg

Lake Como

Het beroemde Comomeer is het diepste meer van Italië. Het donkergroene water wordt omringd door bossen, kleurrijke bloemen en uitlopers van de Alpen.

Comomeer

 Het Comomeer is een meer in Lombardije. Het is met een oppervlakte van 146 km² het op twee na grootste van de Italiaanse Alpenmeren en is van glaciale oorsprong. Het kan al 1,8 miljoen jaar geleden ontstaan zijn. Het meer ligt op 198 meter hoogte en heeft een maximale diepte van 425 meter.

 

Het meer heeft de vorm van een omgekeerde letter Y. De westelijke arm heeft de meest spectaculaire kustlijn en is daardoor het meest toeristisch. De noordelijke oevers zijn ruiger en wat minder toeristisch.

Over het algemeen trekt het Comomeer een wat sjieker en exclusiever publiek dan de andere bekende meren zoals het Gardameer en Lago Maggiore. Het Comomeer telt slechts één eiland: Isola Comacina. Een eiland met een rijke historie en één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Noord-Italië. Een rustig dorpje in een baai van het Comomeer is Lenno. Lenno heeft een populair openbaar strand en archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd van Isola Comacina.

Het pittoreske Argegno ligt op een prachtige locatie, nog geen 15 minuten van ons appartement in Laino, en is gelegen aan de ingang van de Valle d’Intelvi. Het kleine dorpje wordt door de monding van de Telo in twee delen gesplitst en met elkaar verbonden door een schitterende, oude stenen brug. Je kunt met een kabelbaan naar het plateau van Piagra. Vanaf hier heb je een uitzicht op 880 meter hoogte op het Comomeer en de omgeving

Het gezellige stadje Menaggio kan gerekend worden tot de meest toeristische plaatsen van het Comomeer. Je vindt het op de westoever van het meer, tussen de uitlopers van de Zwitserse Alpen op de plaats waar de rivier de Sanagra uitmondt in het Comomeer.

bottom of page